Notícies 2012

Resum de la campanya 2012

Bones Festes de Nadal

Els voluntaris i voluntàries de la 172 us desitgem unes molt bones festes de Nadal i un feliç any 2013, carregat de salut i amor, que passeu aquests dies amb els vostres amics i familiars, i que a l'any que entra no tinguem que lamentar cap Gran Incendi Forestal.

Calendari 2013

Ja podeu descarregar-vos el calendari del 2013 amb imatges de les activitats de l'ADF Serra de Marina.

 

aquí - descàrrega .zip

28/10/2012 Trobada anual d'ADF del Maresme

La Federació de les ADF del Maresme convoca, pel proper diumenge 28 d'Octubre de 2012, la 12ena trobada del voluntariat de les ADF del Maresme i S.E del Vallès Oriental.

 

L'activitat es farà a can Bartomeu de Cabrera de Mar, a la nova seu de les oficines de la Federació ADF Maresme.

 

Per tal de poder-hi participar, cal fer les inscripcions a la seu de la Federació ADF del Maresme, els dilluns a la tarda o els dimecres al mati, i preferentment, enviar un mail a federacioadfmaresme@gmail.com, abans del proper 15 d'Octubre. Els voluntaris de cada ADF s'han de dirigir al seu cap operatiu, que serà qui comuniqui els assistents de la seva ADF a la Federació.

 

Us hi esperem!

 

Informa: Federació ADF Maresme

Ampliem la oferta de samarretes amb la talla per a nens de 12-13 anys!

Ja podeu aconseguir les samarretes solidàries "jo també m'he cremat" per a la canalla!

 

Recordar que disposem de les talles 12-13, 14-16 (S), M, L, XL i XXL.

 

Ens podreu trobar aquest cap de setmana a l'estand de les ADF de l'Alt Maresme a Calella, que estarà muntat per la cel·lebració de la triathlon Challenge Costa de Barcelona-Maresme, i per aquest mateix motiu també ens trobareu a l'ADF Serra de Marina al davant de la estació de renfe de Mataró. Us hi esperem!!!

 

Gràcies cremats i cremades!!!!

Ens continuem "cremant" per la causa!

A partir d'aquesta setmana també podreu trobar les samarretes a la botiga de queviures del nostre company Joan Pont, de l'ADF Serra de Marina, al carrer de Barcelona nº104 de Granollers.

 

I també les podreu trobar a Santa Susanna, a la seu de l'ADF Alt Maresme, gràcies als seus voluntaris que també s'afageixen a la causa!!!

 

Gràcies per col·laborar!

Samarretes solidàries "Jo també m'he cremat"

Coneixeu l'acció solidària "Jo també m'he cremat?

 

Aquesta campanya de solidaritat per als qui ho han perdut tot amb els incendis de Catalunya ha estat una iniciativa presa pel seu compte per alguns bombers del parc de Llançà.

 

La idea és recaptar fons per als damnificats a través de diferents actes solidaris i en exclusiva amb la venta de samarretes que ja s'ha fet extensiva a tot el nostre país.

 

Cada samarreta té un cost de 10€, els diners restants del valor de la samarreta i la estampació (per davant i per darrera) van destinats directament al fons dels damnificats.

 

Per més informació podeu consultar la web:

http://jotambemhecremat.wordpress.com/

 

A tot el territori català hi ha una sèrie de col·laboradors que distribueixen la samarreta, aquí al Maresme tenim el nostre company de l'ADF Serra de Marina l'Àlex Navarro que en contacte directe amb els bombers de Llançà dona un cop de mà per la causa. Qui en vulgui una es pot posar en contacte amb ell via correu electrònic: alex@adf172.org

 

Gràcies a tots i totes!

 

Finalització del PVI 2012

31 d'Agost de 2012

 

Avui finalitza el dispositiu de Prevenció i Vigilància d'Incendis forestals que fem en conjunt els Ajuntaments, la Diputació de Barcelona i les ADF.

 

I amb aquest, es tanca Control Maresme. En cas d'emergència tornaria a ser operatiu amb els operadors dels voluntaris ADF.

 

Els voluntaris ADF amb els seus vehicles de ràpida intervenció continuen activats fins que una millora de les condicions ambientals faci desaparèixer el risc potencial d'incendi forestal.

Foc forestal al camí de Contrabandistes (Mataró)

Dimarts, 28 d'Agost de 2012

A les 17:40h es rep avís de foc forestal a prop del Mataró Park. Es tracta d'un incendi entre el camí de Contrabandistes i la C-32. Cremen 4.100 m2 de pi, matolls i canyes, aturant les flames just abans d'arribar a una zona d'horts. El foc queda extingit a les 19:00h.

 

Al lloc hi han treballat 2 dotacions de Bombers Mataró i ADF Serra de Marina (Marina 400) amb 4 voluntaris, Agents Rurals, Policia Local de Mataró, Mossos i una ambulància del SEM en preventiu.

 

El foc ha començat per la imprudència de dos nois que jugaven a cremar uns plàstics, des d'aquí volem cridar a la consciència social de la situació de sequera i a extremar els nostres actes de risc, i si cal, vigilar a la gent del nostre entorn. Al bosc, cap joc amb foc!

 

Petit incendi a la urbanització Sant Carles (Llinars del Vallès)

Dimarts, 21 d'Agost de 2012

Avui als voltants de les 14:45h s'ha produit un petit foc de vegetació amb origen en dos contenidors cremats a la urbanització Sant Carles a Llinars del Vallès.

 

Al lloc hi han treballat ADF Serra de Marina (Marina 404) i ADF Llinars (OR414), 1 camió de Bombers Granollers, Policia Local de Llinars i Agents Rurals.

Foc de vegetació al voral de la C-32 (Argentona)

Dilluns, 20 d'Agost de 2012

Aquest migdia cap a les 15:45h s'ha produit un incendi que ha cremat uns 5.000 m2 de matolls, rebrots de pi, sotabosc, camp erm, canyes i un punt de brossa amb neumàtics, al polígon industrial Can Negoci, als marges de la C-32 i a tocar de la estació d'ITV a Argentona. El foc ha obligat a tallar la circulació de la C-32 en sentit Barcelona durant uns 15 minuts per afectació al trànsit a causa del fum, durant tot el temps ha quedat tallat un carril per facilitar-ne la feina d'extinció.

Fins al foc s'hi han desplaçat 5 dotacions, un comandament i un helicòpter bombarder dels bombers de la Generalitat, 2 vehicles ADF Serra de Marina (Marina 400 i Marina 404) amb un total de 7 voluntaris i 1 vehicle ADF Burriac (Burriac 400) amb dos voluntaris, Policia Local d'Argentona, diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues patrulles del cos d'Agents Rurals, una unitat del parc Serralada Litoral i personal divers de manteniment de carreteres (ACESA).

 

Des d'aquí volem agraïr la col·laboració del personal de carreteres que han proporcionat al personal de la nostra ADF un camió cuba amb 14.000L d'aigua per realitzar les tasques d'extinció.

 

Cap a les 18:00h el foc s'ha donat per extingit i ha quedat totalment reestablerta la circulació a la C-32.

 

Notícia relacionada a m1tv

Nou ensurt a la zona de Can Quirze (Mataró)

Dilluns, 6 d'Agost de 2012

 

Un nou incendi ha cremat 200 m2 de zona verda (pinasa i matolls) a la urbanització Can Quirze de Mataró. El foc a començat als voltants de les 14:45h i ha estat extingit a les 15:30h.

 

Fins al lloc s'hi han desplaçat tres patrulles de policia local Mataró, una de mossos d'esquadra, un camió i eco0 de bombers Mataró, un camió de bombers arenys, l'helicopter bombarder de can bosc que ha fet unes tres descàrregues, una unitat de l'ADF Serra de Marina (M400) amb dos voluntaris, i una ambulància del SEM.

Festa Major d'Argentona - Castell de focs

Dissabte, 4 d'Agost de 2012

 

Dues unitats de l'ADF Serra de Marina (Marina 400 i Marina 401) amb un total de 6 voluntaris (3 d'ells amb motxilles d'aigua) han participat en el preventiu al castell de focs de la festa major d'Argentona.

 

No s'ha de destacar cap tipus d'incidència més que la herba del voltant de les ignicions dels petards que cremen i un cop acabada la pirotècnia es procedeix a apagar i remullar la zona cremada.

Festa Major d'Argentona - Correfoc

Divendres, 3 d'Agost de 2012

 

Un any més els voluntaris de l'ADF Serra de Marina han col·laborat amb equips de primera actuació en extinció d'incendis al correfoc que es fa per la festa major de la vila. Hi han participat un total de 5 voluntaris i el vehicle Marina 400.

 

Tan sols a destacar una petita incidència a causa de les guspires d'un petard, s'encen un emburnal cremant fullac, ràpidament s'extingeix.

 

Festa Major de Mataró - Tronada de fi de festa

Diumenge, 29 de Juliol de 2012

 

Voluntaris de l'ADF Serra de Marina han col·laborat a la tronada final de la festa major. Hi han participat un total de 3 voluntaris amb el vehicle Marina 400, on no s'ha de destacar cap tipus d'incidència.

Foc forestal al Turó d'Onofre Arnau (Mataró)

Divendres, 27 de juliol de 2012

El foc s'ha iniciat poc abans de les 15:30h, a la falda del Turó d'Onofre Arnau (conegut com el Castell de Mata) a tocar de la urbanització Can Quirze de Mataró, la columna ha estat divisada pel guaita del parc Montnegre-Corredor que es troba en el mataix turó, i ha estat completament extingit a les 18:00h.

 

En el lloc hi han treballat diversos efectius dels bombers de la Generalitat (dues dotacions i comandament de Mataró, una dotació d'Arenys i un helicòpter bombarder que ha efectuat quatre descàrregues), dues unitats de l'ADF Serra de Marina (M400 i M404) amb 5 voluntaris, diverses patrulles dels mossos d'esquadra (s'ha confinat una residència d'avis propera a l’incendi per afectació de fum), una patrulla i un comandament del cos d'Agents Rurals (que han fet investigació de la possible causa d'ignició) i una unitat del SEM en preventiu a la zona.

 

L'incendi ha cremat 1.200 m2 de pràcticament massa forestal de pineda, amb molta pinassa, i alguns matolls i arbustos.Festa Major de Mataró - Correfoc

Dimecres, 25 de Juliol de 2012

 

Voluntaris de l'ADF Serra de Marina han col·laborat al correfoc "Escapada a negra nit" de la festa major de la ciutat. Hi han participat tres voluntaris amb el vehicle Marina 400.

 

Tan sols amb un petit incident a destacar, la extinció d'un principi de foc en una tanca de bruc en un habitatge particular, originat per les guspires d'una de les bèsties de foc, que no va arribar a cremar més de dos pams quadrats.

Mor un membre de l'ADF Ullastrell-El Roure en servei

Josep Salvador, de 39 anys, veí d’Ullastrell i membre de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) “El Roure”, va morir ahir en l'incendi de Castellar del Vallès.

 

Va ser evacuat amb helicòpter a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell en estat crític en trobar-se malament després de col·laborar en l’extinció de l’incendi, iniciat a les 15:30h de dijous. Un cop ja controlat l’incendi, a les 18:30 hores, s’ha sentit malament i ha tingut una parada cardíaca. Ha estat atès al moment per un metge del Cos de Bombers i pel Servei d’Emergències Mèdiques, produïnt-se el seu traspàs abans d’arribar a l’hospital.

 

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) mostra el seu condol en nom del Govern de Catalunya i es posa a la disposició de la família i de l’ADF “El Roure”. El Departament vol remarcar i agrair la gran tasca de prevenció i extinció d'incendis que realitzen totes les ADF de Catalunya.

 

L'ADF Serra de Marina també donem el nostre condol a familiars i amics del company de Ullastrell-El Roure mort en servei.

Foc de marge al costat de la AP7 a Llinars del Vallès

Dimecres, 18 de juliol de 2012

Un incendi crema 1.500 m2 de matolls als marges de l'AP7 a Llinars del Vallès cap a les 13:00h. El foc ha obligat a tallar la circulació de l'AP7 en sentit Barcelona durant uns minuts, cap a les 14:00h va quedar reestablerta la circulació. Es van arribar a formar cues d'uns 4 Km.

 

El foc ha començat arran de la sortida de via d'un vehicle qua va topar contra la tanca metàl·lica. Les guspires qua van saltar van provocar el foc. Dues dotacions dels bombers de la Generalitat i efectius de les ADF Llinars i Serra de Marina vam treballar per apagar les flames. El foc es va controlar cap a 3/4 de 2 del migdia.

Risc elevat d'incendi forestal, activat INFOCAT en fase de prealerta

Dimecres, 18 de Juliol de 2012

Als propers dies patirem una alerta per altes temperatures i elevat risc d'incendi forestal.

 

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat en fase de prealerta el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya, l'INFOCAT, que afecta pràcticament a tot Catalunya.

 

El risc d'incendi forestal s’incrementarà degut a les baixes humitats relatives persistents i a les altes temperatures.

 

D’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, davant aquesta situació de risc queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal.

 

Cal extremar les precaucions, tals com no fer foc a menys de 500m de zona verda, no utilitzar barbacoes que no estiguin autoritzades (recordar que han de ser d'obra i amb mataguspires), no llençar burilles ni que semblin totalment apagades, i recordar que si s'observa qualsevol columna de fum o indicis d'un foc forestal, s'ha de trucar al telèfon d'emergències 112, indicant la situació de la mateixa, per tal d'afavorir la ràpida intervenció dels serveis d'extinció.

 

Més informació a alertes gencat.cat 

 

Consells preventius i què cal fer en una situació d'emergència davant un incendi forestal protecció civil gencat.cat

 

Nou distintiu als vehicles ADF del Maresme

Les ADF del Maresme ja portem incorporat en el lateral dels nostres vehicles el logotip del 112 que caracteritza als equips d'emergència de la Generalitat de Catalunya.

 

Aquest fet ha estat finançat per la Federació de les ADF del Maresme.

Cap foc al bosc

Nova campanya de sensibilització contra els incendis forestals al 2012 de la Generalitat de Catalunya.

Contra el foc, tu n’ets la millor prevenció!

 

web de gencat: Cap foc al bosc 

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.

Foc forestal a can Busquets (Llinars del Vallès)

Dimecres, 28 de juny de 2012

Avui hem tingut un petit ensurt en zona forestal entre els termes de Dosrius i Llinars del Vallès provocat per una negligència humana, concretament a estat al costat de la masia de can Busquets (Llinars del Vallès), han cremat 40 m2 de camp erm, matolls i pi blanc.

 

Fins al lloc s'hi han desplaçat policia local, ADF Llinars del Vallès i ADF Serra Marina, Bombers Granollers i Agents Rurals.

Foc de vegetació a la riera d'Argentona

Diumenge, 24 de Juny de 2012 

A les 16:40h la unitat 79 del PVI divisa una columna de fum a la riera d'Argentona.

 

Seguidament entren vàries trucades de l'emergència pel 112.

Fins al lloc s'hi desplacen 2 camions de bombers Mataró i 1 de Granollers, 2 unitats ADF (Marina 401 i Marina 404) amb 5 voluntaris, Policia Local d'Argentona, 2 unitats de Mossos d'Esquadra, pick-up del parc Serralada Litoral i Agents Rurals. 

 

Cremen 1500 m2 de vegetació de ribera.

Balanç de la revetlla de Sant Joan

Al dispositiu especial per la revetlla de Sant Joan al Maresme centre, en la influencia del parc de bombers de Mataró, hi han participat 6 ADF de la comarca amb un total de 12 vehicles i 30 voluntaris, i un operador ADF a Control Maresme (des del final del torn del PVI fins al tancament de l'operatiu).

 

De les 19:00h del Dissabte fins a les 3:00h del Diumenge, les ADF hem realitzat 23 actuacions en extinció d'incendis, pràcticament en focs de matolls i canyes, i focs de vegetació en zona urbana i periurbana.

 

Molt bona feina companys!

 

Gràcies a tots i totes per fer que aquest dia no sigui especialment crític.

Revetlles amb precaució 2012

Dimarts, 19 de Juny de 2012

A la nit de Sant Joan s’incrementa de manera important el risc de foc forestal, per l’encesa de les fogueres i per la ignició que poden provocar els petards i els coets llançats de manera inadequada.

 

Llegir més sobre petards, fogueres i correfocs a la web de gencat 

 

Poster la revetlla al carrer

 

Atenció: No s'han de llançar coets a menys de 500m de zones boscoses.

Nova cara a la web

Benvingut a la nostra nova pàgina web!!!

 

A partir d'ara trobaràs en aquesta pàgina tota la informació i notícies de l'ADF Serra de Marina.

Pla d'informació i Vigilància contra Incendis forestals (PVI)

Dijous, 14 de Juny de 2012

Avui han començat a treballar els informadors i radio operadors del Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI) de la província de Barcelona. El PVI forma part del conjunt d'accions informatives, dissuassòries i d'anticipació, dirigides a evitar l'inici dels incendis forestals. Amb aquest estarà operatiu Control Maresme durant cada dia de la campanya d'estiu. Les unitats funcionaran del 14 de Juny al 31 d'Agost.

 
Zones de vigilància al MARESME:

(Codi unitat - Nom de la ruta)

75 Sant Andreu de Llavaneres / Caldes d'Estrac / St. Vicenç de Montalt / Arenys de Munt / Sant Iscle de Vallalta

76 Malgrat de Mar / Santa Susanna / Palafolls

77 Sant Pol de Mar / Canet de Mar / Sant Cebrià de Vallalta / Pineda de Mar / Calella

78 Fogars de la Selva

79 Dosrius / Argentona / Mataró

82 Tordera

83 La Roca del Vallès / Vilanova del Vallès

84 Vallromanes / Vilassar de Dalt / Alella / Cabrils

135 Santa Maria de Martorelles / Martorelles / Sant Fost de Campsentelles / Montornès del Vallès

Simulacre de foc forestal

Diumenge, 10 de Juny de 2012

 

Un any més, abans de començar la campanya d'estiu, hem realitzat les maniobres de simulacre de foc forestal, aquestes pràctiques són molt importants pels voluntaris ADF, ja que serveixen per refrescar i mantenir els coneixements tant de tàctica com d'utilització dels equips i vehicles d'extinció.

 

Aquest any, hem pogut seguir comptant amb la participació de l'ADF Llinars del Vallès.

El simulacre s'ha dut a terme en el paratge de can Vallalta a Canyamars, les maniobres consistien en el correcte emplaçament del vehicle a peu de camí, aproximació al foc (simulat amb paper de wc) amb línia d'aigua, extinció, empalmar, tirar mànegues i ampliar línea d'aigua i rematar amb eines manuals. Tot això acompanyat amb pràctiques de comunicacions via emisora de radio.

 

Al disposotiu han participat Marina 10 (LH55), Marina 600 amb cinc voluntaris, Marina 601 amb dos voluntaris, Marina 400 amb quatre voluntaris, Marina 401 amb dos voluntaris, Marina 404 amb quatre voluntaris i OR 414 amb tres voluntaris.

 

Hem fet una molt bona feina companys!

 

Esperem no haver de posar en marxa aquests coneixements en una situació d'emergència amb foc real.

Foc de vegetació a Dosrius

Dissabte, 9 de Juny de 2012

Aquesta tarda hem tingut un petit foc en una de les rieres de Dosrius. Al lloc s'hi han desplaçat 2 unitats de policia local, 2 unitats ADF (Marina 601 i OR414), i 1 camió de Bombers que per sort no va ser necessària la seva intervenció. Han cremat uns 15m2 de borrisol de pollancre, matolls i canyes.

 

Aprofitem per agraïr a l'ADF Llinars del Vallès la col·laboració en la extinció del seu vehicle amb aigua.

Col·laboració entre bombers Mataró i ADF Serra de Marina

Dissabte, 9 de Juny de 2012

Aquest matí dos voluntaris de la nostra ADF i dos bombers del parc de Mataró han sortit a recòrrer, en el nissan pathfinder 4x4 de bombers, diversos camins dels termes de Dosrius i Argentona.

 

Aquesta feina s'ha fet amb l'objectiu de posar al dia els plànols amb quadrícula SOC dels bombers de la Generalitat, introduint nous camins forestals amb accés a vehicles, hidrants i punts d'aigua, així com la localització de zones amb risc d'incendi forestal. La feina s'ha fet gràcies a un un dispositiu GPS connectat a un pc portàtil.

 

Preparació per la campanya d'estiu de prevenció i extinció d'incendis forestals

Dimecres, 6 de Juny de 2012

Bombers, ADF i administracions ens preparem per la campanya d'estiu de prevenció i extinció d'incendis forestals, en una comarca en la qual el 52,5% del territori està ocupat per boscos i que té 20 municipis catalogats com a termes municipals amb un alt risc d'incendi forestal en condicions de sequera i temperatures elevades.

 

 

Els cossos de seguretat i les administracions ens hem reunit per implantar mesures de prevenció i evitar que aquest estiu les flames destrueixin la reserva forestal de la comarca. Entre els temes que es van tractar destaca acordar un protocol de coordinació que permeti actuar d’una manera més eficaç i ràpida davant les emergències i optimitzar recursos materials i humans.

 

Aquesta trobada s’ha celebrat a Cabrera de Mar, es va comptar amb la presència de comandaments de bombers, agents rurals, mossos d’esquadra, representants de la oficina de prevenció d’incendis de la Diputació de Barcelona, del Consell Comarcal, de les 10 ADF de la Comarca i de la Federació d’ADF del Maresme.

 

Acord de col·laboració entre el RACC i el SFADF

El conveni ofereix als voluntaris ADF avantatges per realitzar cursos de conducció eficient, cursos de conducció segura (4x4) i cursos per a l’obtenció dels permisos de conducció B i BTP.

 

llegir més

 

Foc de vegetació a Santa Agnès de Malanyanes

Dissabte, 19 de Maig de 2012

Aquest migdia s'ha declarat un foc de vegetació al Torrent de Gasoacs, a Santa Agnès de Malanyanes (La Roca del Vallès). Fins al lloc s'hi han desplaçat Marina 404 amb dos voluntaris, bombers de Granollers i Mataró, i policia local de la Roca del 
Vallès. Han cremat uns 600m2 de borrissol de pollancre, matolls i canyes.

Dia internacional del combatent d'incendis forestals

Divendres, 4 de Maig de 2012

En reconeixement a totes aquelles persones que es dediquen de forma remunerada o voluntària a la dura feina de la extinció dels incendis forestals.

 

Ànims a tots els implicats per continuar endavant. I aprofitem aquest dia per donar homenatge i forces a aquelles persones que han perdut a un familiar mentre realitzava tasques per la defensa i conservació de la fauna i natura dels boscos.

 

Gràcies a tots i totes!

Foc forestal al torrent de la Pastanaga (Argentona)

Dimarts, 20 de Març de 2012

Als voltants de les 18:00h s'ha declarat un incendi forestal al torrent de la Pastanaga, a la zona de Can Barrau (Argentona).A l'incendi han intervingut més de 10 dotacions i diversos comandaments de Bombers, ADF Serra de Marina amb 11 voluntaris i els vehicles Marina 403 i Marina 404, Agents Rurals, SEM, Mossos d'Esquadra i Policia Local d'Argentona. A les 20:45h es dona per extingit l'incendi, es retiren els efectius i es deixa un camió de bombers com a reten durant la nit per evitar qualsevol revifalla. S'estima una zona cremada de 500 m2. El foc ha començat a la barraca d'un indigent i s'ha propagat amb rapidesa a causa del fort vent que bufava (amb ràfegues de fins a 55Km/h) per la zona boscosa als entorns del carrer Andreu Vintró, arribant fins al jardí d'algunes de les cases, tot i que no ha calgut realitzar cap dessallotjament. L'indigent que vivia a la barraca ha sigut traslladat pel SEM a l'hospital de Mataró amb una intoxicació lleu pel fum.

Foc de vegetació a la Roca del Vallès

Dilluns, 12 de Març de 2012

Avui hem tingut un foc forestal a la zona del cementiri de la Roca del Vallès. hi han intervingut, ADF Marina 404 amb dos voluntaris, bombers i EPAF Granollers, i policia local de la Roca. Cremen 500m2 de matolls i pi blanc.

Foc de vegetació a Cardedeu

Dissabte, 10 de Març de 2012

Mentre es feien les pràctiques del curs bàsic "el foc" a Cabrera de Mar, es rep avís de foc forestal al terme de Cardedeu, una unitat de l’ADF Serra de Marina amb dos voluntaris deixa aquesta activat i es desplaça al lloc.

 

L’incendi s'ha produit al paratge de la Serreta, i ha començat sent un foc de marges causat per la negligència d’un pagès, el foc ràpidament s’ha estes per una banda fins arribar a una zona de matolls i canyes, i per l’altra part fins a una zona boscosa de matolls i pi blanc.

 

Al foc hi ha intervingut, ADF Llinars del Vallès, ADF Serra de Marina, Bombers, Policia Local de Cardedeu, Mossos d’esquadra i una ambulància del SEM.

 

Veure imatges de la notícia a Radio Televisió de Cardedeu.

Formació bàsica pels voluntaris ADF del Maresme

Dissabte, 10 de Març de 2012

 

Un any més s'ha realitzat els curs de Formació Bàsica "El foc" dintre del pla de formació del voluntariat de les ADF del Maresme i S.E. del Vallès Oriental.

 

El temari del curs consta en una part teòrica (teoria del foc, l'incendi forestal, mètodes i material d'extinció, ...) i una part de realització de pràctiques (desplegar i plegar mànegues, empalmar i desempalmar mànegues en línea d'aigua muntada, aproximació i extinció del foc).

 

Enguany però, degut a les condicions excepcionals d'elevat risc d'incendi forestal i a la presència de simultaneïtat d'incendis a Catalunya, el curs s'ha realitzat d'una forma més accelerada. A l'hora de fer les pràctiques els grups de treball han estat més grans de l'habitual per la manca d'instructors, ja que es trobaven fent extinció en els incendis del Pirineu i de Santa Cristina d'Aro.

S'avança la prohibició de fer foc

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, avança la prohibició de fer foc en zones forestals sense autorització extraordinària per l'elevat risc d'incendis a causa de les baixes precipitacions d'aquest any.

 

llegir més (DAAM)

Convocatòria de 192 places d'informador del PVI

Divendres, 3 de Febrer de 2012

Les ADF conjuntament amb la Diputació de Barcelona i els Ajuntaments, desenvolupem des de fa uns quants anys el Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis forestals (PVI) de les comarques de Barcelona.

 

 

INSCRIPCIONS: del 6 al 17 de Febrer de 2012

 

Més informació a:

 

http://web.infobosc.cat/informadors.asp

 

http://www.diba.es/incendis/prevencio/pvi/pvi_2011.asp

 

Versión para imprimir | Mapa del sitio
Premi Rossend Montané 2004

© ADF Serra de Marina