Bones Festes

Divendres, 23 de Desembre de 2011

Els voluntaris de l'ADF Serra de Marina us desitgem bon Nadal i feliç any 2012, i que sigui un any sense grans incendis forestals!

Comunicats per fer foc de l'1 de Novembre al 14 de Març

Dimarts, 01 de Novembre de 2011


Des de l'1 de Novembre de 2011 fins al 14 de Març de 2012, ja es pot fer foc controlat a les zones forestals i a menys de 400 metres d'aquestes, comunicant-ho prèviament al respectiu Ajuntament o als Agents Rurals amb el corresponent model normalitzat.

 

Permisos i comunicats per fer foc en terrenys forestals. DAAM

Prohibit fer foc fins al 31 d'Octubre

Divendres, 14 d'Octubre de 2011

 

A causa de les condicions atípiques de calor i manca de pluja, la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat de Catalunya allarga la prohibició de fer foc fins a finals d'Octubre .


De manera excepcional, queda prohibit encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similar, en els terrenys forestals siguin o no poblats d'espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta de les comarques amb més risc d'incendi. També queda prohibit cremar rostolls, fer focs d'esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura, llençar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc, i la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

 

Més informació a gencat.cat

Finalització del PVI

Dimecres, 31 d'Agost de 2011

 

Avui finalitza el dispositiu d'informació i vigilància activa del Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona.


La superfície cremada aquest estiu a la província de Barcelona és la més baixa dels últims 10 anys, amb un total de 94 incendis de vegetació, 73 dels quals forestals, i 23,2 hectàrees afectades.

 

Més informació a diba.cat

Elevat risc d'incendi, activat INFOCAT en fase d'alerta

Divendres, 19 d'Agost de 2011

Aquest cap de setmana hi ha una alerta per altes temperatures i elevat risc d'incendi forestal.

 

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha activat en fase d’alerta el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya, l'INFOCAT, que afecta pràcticament a tot Catalunya.

 

Cal extremar les precaucions i recordar que si s'observa qualsevol columna de fum o indicis d'un foc forestal, s'ha de trucar al telèfon d'emergències 112, indicant la situació de la mateixa, per tal d'afavorir la ràpida intervenció dels serveis d'extinció.

 

Més informació a Gencat.cat 

Simulacre d'incendi forestal

Dissabte, 4 de juny de 2011

Simulacre d’incendi forestal a Sant Andreu de Llavaneres entre ADF i Bombers.


Aquest dissabte s’ha realitzat un simulacre d’incendi forestal a Sant Andreu de Llavaneres, amb un perímetre d’incendi de més d’1Km, i en una zona amb fort desnivell.


En l’exercici hi ha intervingut l'ADF Premià de dalt amb dos vehicles d’intervenció, l'ADF Vilassar de dalt amb dos vehicles d’intervenció, l'ADF Burriac amb dos vehicles d’intervenció i un de serveis, l'ADF Llinars amb un vehicle de serveis, l'ADF Serra de Marina amb 4 vehicles d’intervenció i dos de serveis, un BRP Bombers Mataró, un BRP Bombers Arenys i un vehicle de comandament Bombers Mataró, amb un total de 42 voluntaris ADF i 11 bombers, destacant entre ells el cap de parc dels Bombers d'Arenys el caporal Carles Pérez, i el sergent Manel Catà dels Bombers de Mataró.


Les maniobres han consistit en tancar tot el perímetre del suposat incendi amb dos línees d’aigua, una per cada flanc. S’ha realitzat un primer atac amb aigua des de les unitats de ràpida intervenció ADF, i posteriorment s'ha treballat connectant les línees a les autobombes dels camions de Bombers, amb un increment progressiu de mitjans i personal ADF que s'ha anat distribuint al llarg dels dos flancs, portant mànegues o donant suport amb eines manuals en certs punts al llarg de tot el perímetre.


Aquest tipus de simulacres serveixen tant per posar en pràctica els coneixements d'extinció d'incendis forestals amb les línees d'aigua i amb les eines forestals, com per millorar la coordinació entre Bombers i ADF, així com també entre les diferents ADF, i poder estar tots els efectius el màxim preparats per poder afrontar una millor campanya d'estiu.


El simulacre ha durat unes tres hores, i s'ha extret una valoració molt positiva de tot el dispositiu de coordinació i execució.

 

Gràcies a tots i totes els que ho heu fet possible.

Suport un any més a la Tordera-Mataró

Dissabte, 14 de Maig de 2011

Aquest dissabte s'ha fet la XXIV edició de la Travessa Tordera-Mataró organitzada pel Centre Atlètic Laietània.


Es tracta d'una travessa o caminada per muntanya de caire no competitiu, dintre del Parc Montnegre-Corredor, amb dos recorreguts possibles, un a peu de 44 Km i un altre per fer en bicicleta de muntanya de 59 Km.


La nostra ADF ha donat suport en tot el trajecte amb el Marina 400 i tres voluntaris, fent tasques de cotxe escombra i de vigilància a l'hora de fer foc per l'esmorzar i el dinar dels participants.

 

Cal destacar un petit incident a mitja travessa, on es va haver de realitzar el trasllat d’un ciclista accidentat i a un acompanyant, fins al punt de trobada a Vallgorguina, on va ser recollit per un familiar i traslladat a l’Hospital de Mataró, ja que tenia un dit de la mà trencat per una mala caiguda.

Simulacre de foc forestal

Dissabte, 7 de Maig de 2011

Simulacre de foc forestal dut a terme per l'ADF Serra de Marina amb la participació de l'ADF Llinars del Vallès i l'ADF Cardedeu.

 

Les maniobres s'han realitzat al turó de la zona del Castell de Dosrius. Hi han participat Marina 10 (LH55), Marina 601 amb dos voluntaris, Marina 400 amb dos voluntaris, Marina 404 amb tres voluntaris, OR 414 amb dos voluntaris, OR 604 amb quatre voluntaris i OR 600 amb set voluntaris.

 

Com cada any, per tal de mantenir la contínua formació del voluntariat, la nostra ADF organitza un simulacre de foc forestal abans de començar la campanya d'estiu, enguany però, hem comptat amb la col·laboració de dues de les ADF veïnes, on tots hem pogut aprendre dels altres.

Es prohibeix fer foc en zones forestals

Dilluns, 14 de Març de 2011

 

A partir de demà, dia 15 de març, i fins al 15 d’octubre, no es pot encendre cap foc en terreny forestal, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta.


El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya podrà concedir autoritzacions per encendre foc que s'hauran de sol·licitar indicant el motiu i el lloc on s'ha de fer, a les Oficines Comarcals del Departament.


Mes informació a gencat.cat

 

web del DAAM per obtenir les autoritzacions per encendre foc.

Foc forestal a Sant Jaume de Treià (Argentona)

Dimarts, 1 de Març de 2011

Als voltants de les 14:30h s'ha declarat un incendi forestal al Turó de Sant Jaume de Treià (Argentona), amb tres focus en aquest turó, un d'ells ha desencadenat en incendi. Segons sembla, el foc ha estat intencionat. Hi han intervingut 3 dotacions de Bombers (Mataró, Arenys i Badalona) i diverssos comandaments de Bombers, ADF Serra de Marina amb dos voluntaris, Agents Rurals, SEM, Mossos d'Esquadra i Policia Local d'Argentona. A les 19:00h encara queden bombers remullant la zona. S'estima una zona cremada d'unes 2 Ha.

Pla d'informació i Vigilància contra Incendis forestals (PVI)

Dijous, 3 de Febrer de 2011

Les ADF conjuntament amb la Diputació de Barcelona i els Ajuntaments, desenvolupem des de fa uns quants anys el Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis forestals (PVI) de les comarques de Barcelona.

 

 

 

 

INSCRIPCIONS ABANS DEL 18 DE FEBRER DE 2011

 

Més informació a:

 

http://web.infobosc.cat/informadors.asp

 

http://www.diba.es/incendis/prevencio/pvi/pvi_2011.asp

La nostra ADF altre cop a l'Espai Terra de tv3

Dilluns, 17 de gener de 2011

 

Replantació popular al Jardí de la vila romana del Jaciment de can Modolell, a Cabrera de Mar, dissenyat per l'expert en botànica, Oriol Bassa, i per l'arqueòleg David Farell, de Natura, i executat per la brigada professional de la Federació d'ADF del Maresme, amb l'ajut de l'ADF Serra de Marina i la col·laboració especial d'un grup d’alumnes de l’Equip Verd del Col·legi Parroquial Sant Feliu, de 1r i 2n d’ESO de Cabrera de Mar.

 

En aquesta imatge podeu veure lo bé que dibuixa en Salvador Sala, d'Espai Terra.

Per veure el reportatge emès a tv3, clica aquí:         Part 1          Part 2

Bones Festes!!!

Els voluntaris de l'ADF Serra de Marina us desitgem unes bones festes!!!!! 

 

Feliç 2011, esperem que un any sense grans incendis forestals. 

Versión para imprimir | Mapa del sitio
Premi Rossend Montané 2004

© ADF Serra de Marina