Notícies 2010

58è Raid de Santa Susanna

Dissabte 4 i Diumenge 5 de Desembre de 2010

 

Un any més la nostra ADF ha col·laborat, igual que altres ADF del Maresme, amb els companys de l'ADF alt Maresme per fer possible juntament amb tota la organització, aquest ja mític Raid de caballs entre les poblacions de Tordera i Santa Susanna.

 

XXI Trobada d'ADF a Catalunya

Diumenge, 6 de Juny de 2010

 

La XXI Trobada de les ADF de Catalunya, enguany ha tingut lloc a la Cooperativa Covides a Sant Sadurní d’Anoia, a l’Alt Penedès. Com cada any la jornada ha estat farcida d’activitats i hi hagut una mostra d’empreses dedicades al món forestal i de les ADF. Tot i el dia gris i plujós, a migdia s'ha pogut fer el tradicional dinar de germanor presidit per l’Hble. Sr. Francesc Baltasar Albesa, conseller de Medi Ambient i Habitatge.

X Trobada d'ADF del Maresme i S.E. del Vallès Oriental

Diumenge, 21 de Març de 2010

 

La Federació de les ADF del Maresme conjuntament amb els voluntaris de l’ADF Serra de Marina i l’Ajuntament de Vilanova del Vallès, hem preparant la X Trobada del voluntariat de les Agrupacions de Defensa Forestal del Maresme, que ha tingut lloc al terme municipal de Vilanova del Vallès.

Gran nevada al Maresme i a tota Catalunya

Dilluns, 9 de Març de 2010

Aquest dilluns hem estat afectats per un fort temporal de neu que ha ocasionat multiples situacions d'emergència: carreteres inpracticables, cotxes atrapats, pobles incomunicats, linies elècriques caigudes, no funcionava la telefonia mòbil, molts arbres caiguts, etc. I en aquest últim punt es on la majoria de les ADF hem col·laborat, retirant els arbres caiguts o a punt de caure que ocasionaven situacions de perill.

 

Concretament, els voluntaris de l'ADF Serra de Marina van mobilitzar aquest dilluns, una unitat que va estar donant suport a les policies municipals de Dosrius i Argentona, en la retirada d'arbres caiguts en carreteres principals de circulació de vehicles i també va ajudar a treure un camió que habia estat atravessat a la carretera d'Òrrius i formava un gran col·lapse.

 

Durant dimarts i dimecres següents a la nevada, voluntaris de l'ADF Serra de Marina han estat treballant en la retirada d'arbres caiguts a les principals pistes forestals.

 

Noticia relacionada: Federació ADF del Maresme i Vallès Oriental.

III Trobada de vehicles i equips d'emergències

Diumenge, 7 de Març de 2010

Un any més, s'ha realitzat a Sant Cebrià de Vallalta la Setmana de la Seguretat Local i amb aquesta la trobada de vehicles i equips d'emergències, on aquest any s'hi pot destacar la presència de la UME i una exhibició d’equips canins de rescat en emergències.

 

La nostra ADF ha col·laborat amb la presència del Marina 400 i dos voluntaris. 

9a Montalbike

Diumenge, 31 de Gener de 2010

L'ADF Serra de Marina ha col·laborat, juntament amb la organització i l'ADF Serralada de Montalt, a la 9ª cursa ciclista Montalbike al seu pas per Canyamars. S'han mobilitzat tres vehicles: Marina 400, Marina 403 i Marina 404 amb un total de 6 voluntaris.

Fort temporal a tot Catalunya

Dijous, 8 de Gener de 2010

 

Les ADF del Maresme s'han mobilitzat a causa de les fortes ventades que han afectat la comarca, realitzant serveis de retirada d'arbres i branques caigudes o a punt de caure.

 

Els Bombers de la Generalitat han atès, des de les 21.00h d'ahir dijous 7 de Gener i fins a les 12.00h de divendres 8 han realitzat un total de 339 serveis relacionats amb el temporal de neu, vent i pluja que afecta tot el territori català.

 

Cal destacar que, de les 185 actuacions que s'han registrat a la Regió d'Emergències Metropolitana  Nord, al voltant de 140 s'han concentrat, sobretot a la nit, a la comarca del Maresme per resoldre emergències causades pel vent.


Al parc de Bombers de Mataró s'han hagut d'atendre un total de 60 sortides. S'ha treballat per retirar elements de la via pública que havien caigut o estaven a punt de caure: arbres, persianes, tendalls, antenes, cartells, uralites, planxes metàl·liques, etc, contenidors desplaçats, arbres i branques despreses han estat els principals. En cap d'aquests serveis cap persona ha resultat ferida.


Durant el vespre i nit d’ahir dijous van arribar-se a registrar ventades de fins a 100 Km/h, provocant que els carrers quedessin deserts i nombrosos desperfectes materials.


Per tot això, Bombers de Mataró van quedar desbordats de feina i des de Control Central es va reforçar el parc amb unitats de parcs veïns. Els Bombers de Mataró, al igual que altres parcs de la resta del Maresme, també van mobilitzar a les ADF, que en la mesura de les seves possibilitats i disposició de personal, comptant que s'havia de fer servei nocturn, van donar suport en les actuacions d'emergència que se'ls requeria.


La nostra ADF va activar des de les 17:00h de dijous dos vehicles per intervenir en arbres caiguts a les zones forestals i urbanes. Marina 403 va estar operatiu amb tres voluntaris a la zona de Dosrius-Canyamars, i Marina 300 amb dos voluntaris a la zona de Mataró-Argentona, aquest darrer va fer servei nocturn amb els avisos que es derivaven des de Bombers, treballant fins a les 2:30h de la matinada de divendres.


Ha estat un vespre-nit intens per tots els efectius que hi hem participat: Bombers, Policies Locals, ADF, Tècnics de Protecció Civil dels ajuntaments, Tècnics i brigades de parcs i jardins dels ajuntaments, serveis de carreteres, companyies elèctriques i telefòniques, etc.


Des de aquí volem recolzar a totes aquelles persones que hi han treballat per minimitzar els danys i que aquest matí les pertorbacions a la població fossin mínimes, bona feina!


Notícies relacionades:

Versión para imprimir | Mapa del sitio
Premi Rossend Montané 2004

© ADF Serra de Marina