Notícies 2009

1r Congrés de les ADF de Catalunya

Dissabte 28 i Diumenge 29 de Desembre de 2009

Més de 400 persones han participat en el congrés realitzat a Santa Susanna.

 

Notícia relacionada a un dels portals de premsa digital aquí.

 

Vídeo de la notícia donada a la xarxa de televisions locals aquí.

 

Col·laboració en la pedalada "La Prehistòrica"

Diumenge, 22 de Novembre de 2009

Un any més s'ha realitzat el preventiu a la pedalada "la Prehistòrica" a la Roca del Vallès sense grans incidències.

 

Informació sobre la cursa aquí.

 

7a cursa de muntanya "Castell de Burriac"

Diumenge, 22 de Novembre de 2009

S'ha realitzat el preventiu a la "7a cursa de muntanya Castell de Burriac"a Argentona sense grans incidències.

 

Informació d'interès aquí. 

Tanca una de les millors campanyes d'incendis, tot i les males expectatives ambientals previstes

El passat 8 d'octubre es va fer la reunió de coordinació entre els Bombers, ADF, Agents Rurals, Mossos d'Esquadra, Pla de Prevenció d'Incendis de la Diputació de Barcelona, Consell Comarcal del Maresme i Parcs Naturals del Maresme i el Vallès Oriental pel tencament de la campanya d'incendis de l'estiu 2009. 


Tot i ser una campanya molt dura en quan a pèrdues humanes, recordem la mort dels 7 bombers, i amb múltiples situacions d'alt risc d'inceni forestal, al final s'ha tancat un dels millors períodes en quan als incendis forestals, amb només 10 Ha cremades a l'àmbit de la Serralada al Maresme i Vallès Oriental. 

En aquest èxit destaca la coordinació entre els diferents cossos i administracions responsables dels incendis, que enguany hem de celebrar els 10 anys de coordinadores (2000-2009), i especialment la feina que fan els 360 voluntaris de les 10 ADF d'aquest territori i la seva Federació. En aquest sentit, durant la campanya que ara tanca, el voluntariat de les ADF, per controlar les 30228 Ha de massa forestal, va fer 13215 hores de vigilància, 302 hores d'extinció, va participar en 69 incendis i conats d'incendis i els seus vehicles van recorrer, en conjunt, 41632 km. 

En total, la feina del voluntariat de les ADF va comportar un estalvi per a l'administració de més de 210.000 euros.

 

Informa: Federació ADF Maresme i S.E. Vallès Oriental.

Roure caigut en una finca de Dosrius

Dissabte, 26 de Setembre de 2009

 

La nit del passat diumenge hi va haber una forta ventada amb pluja molt intensa al territori que va produïr algun incident com es el cas d'un enorme roure que va caure sobre el cobert d'un propietari forestal de Dosrius. Dos unitats de l'ADF Serra de Marina amb 4 voluntaris s'està fent càrrec de tallar la gran bèstia que ha destrossat part de la teulada, ha trencat una tanca, ha fet malbé part de l'hort i ha inutilitzat una bassa del propietari.

 

Fins al moment els voluntaris de l'ADF han tallat amb motoserra un fart de branques, principalment les que han afectat la teulada del cobert (una a atravessat el sostre i ha entrat fins a benbé el terra), s'ha netejat el perimetre i tot i així encara queda força feina per fer, en especial el cos de l'arbre.

 

Aquí podeu veure unes fotografies de la feina realitzada:

Foc forestal a Argentona

Diumenge, 19 de Setembre del 2009

 

A les 16:30h, s'ha declarat un incendi forestal al Turó de Sant Jaume de Treià, amb tres focus en aquest turó, i un altre focus a la pista forestal del camí de les Aigües, en direcció nord-est. Segons sembla, el foc ha estat intencionat. Hi han intervingut 5 dotacions de Bombers (Mataró, Arenys, Badalona i Sant Antoni de Vilamajor), 2 unitats ADF Serra de Marina, 1 unitat ADF Vilassar de Dalt, 1 unitat de la Federació ADF del Maresme, Policia Local d'Argentona i Mossos d'Esquadra. El foc s'ha controlat i extingit a les 18:00h, seguidament les ADF vam establir un pla de control de l'àrea per evitar nous focus. S'ha cremat un total de 3,5 Ha de brolla, herbassar i pi pinyer.

 

L'ADF Serra de Marina, que en aquell moment no estàvem de guàrdia, ens vam mobilitzar ràpidament via telèfon mòbil per desplaçar-nos al lloc en les unitats marina 403 (amb dos voluntaris de Canyamars) i marina 404 (amb dos voluntaris de la Roca i un de Mataró). De la mateixa manera es van activar els voluntaris de Vilassar de dalt que van anar al lloc de l'incendi.

 

ADF's veïnes com són l'ADF Burriac i l'ADF Montalt, estaven en alerta per si se'ls requeria per donar un cop de mà, per sort, no va ser necessària la intervenció de cap unitat ADF.

 

Des d'aquí, volem agrair a tot el personal que hi va col·laborar.

Final de campanya d'estiu pel PVI

Dimarts, 01 de Setembre del 2009

 

Aquest dimarts ha finalitzat el servei del Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona, i amb aquest, el servei de coordinació a Control Maresme.

 

El Control Maresme queda inoperatiu a la campanya d’hivern, a no ser que sigui activat per les ADF en una situació d’emergència.

 

Des d'aquí volem desitjar molta sort als informadors, operadors i tècnics del PVI, així com a tots aquells que fan que els estius no siguin tan "durs", aprofitant per dir a tot aquest personal que els esperem a la propera campanya d’estiu. Arreveure companys!

Cap de setmana amb alt risc d'incendi forestal

Divendres, 21 d'Agost de 2009

 

La Direcció General de Protecció Civil demana extremar les mesures de prevenció atès que aquest cap de setmana persistirà l'alt risc d'incendi forestal.

 

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) manté activada la fase d'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals a Catalunya (Infocat). Aquest matí, a la seu del CECAT a Barcelona, s'ha reunit el comitè d'avaluació de l'Infocat, compost per membres dels Bombers de la Generalitat, del Cos d'Agents Rurals, dels Mossos d'Esquadra, de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i de Direcció General de Protecció Civil, per tal d'estudiar a fons la situació relativa al risc d'incendi forestal, especialment de cara al cap de setmana.

 

En aquest sentit, la Direcció General de Medi Natural del Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha confirmat que la situació continua sent complicada, atesa la persistència de la situació de risc motivada per l'episodi dels darrers dies i les baixes humitats relatives.

 

A més a més, la Direcció General de Medi Natural ha ampliat l'àmbit territorial on s'han denegat les autoritzacions de fer foc i on prohibeix les activitats de risc d'incendi, els treballs que generin restes vegetals, els treballs mecànics amb risc d'incendi en infraestructures (carreteres, línies elèctriques), i l'ús de foc en àrees recreatives dels municipis de les comarques:

 

Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf, Maresme, Vallès Occidental, Alt Empordà, Baix Empordà, Alt Camp, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Penedès, Conca de Barberà, Montsià, Priorat, Ribera d'Ebre, Terra Alta, Tarragonès, Garrigues,Segarra, Segrià, Urgell.

Foc forestal a Cardedeu

Dimecres, 19 d'Agost del 2009

 

A les 15:50h la unitat 130 del PVI divisa una columna de fum a la urbanització Sant Julià del Fou. Es desplaçen a la zona 10 camions de bombers, 1 unitat aerea de comandància, 2 helicopters bombarders, ADF marina 404, ADF Llinars, ADF Cànoves, ADF Sant Antoni de Vilamajor, 1 tractor cuba, 1 unitat dels Agents Rurals, 4 coches de Policia Local i 5 unitats de Mossos d'Escuadra. Extinció de l'incendi a les 18:50h amb una extensió cremada de 1,5 Ha de sotabosc i pi pinyer.

Foc en zona verda a Argentona

Dissabte, 8 d'Agost de 2009

 

Als voltants de de les 11h del matí, es dona avís des del 112 de foc forestal a Argentona. Finalment es tracta de foc en zona verda urbana al costat del poliesportiu d'Argentona. Fins al lloc s'hi desplaçen ADF Marina 400, 1 camió de bombers Mataró i policia local d'Argentona. 

Foc de vegetació a Argentona

Dijous, 6 d'Agost del 2009

 

Vigilants del PVI detecten una columna de fum en un pagès a prop de la carretera de Can Raimí a Òrrius, el foc s'inicia en una pila de compostatge vegetal, probablament provocat pel curtcircuit d'un cable elèctric, i segueix per un marge de matolls. S'hi desplaçen fins al lloc ADF Marina 404, Marina 10, Marina 73, 2 dotacions de bombers Mataró i policia local d'Argentona.

Festa Major d'Argentona - Castell de focs artificials

Dimarts, 4 d'Agost de 2009

Dues unitats de l'ADF Serra de Marina (Marina 400 i Marina 401) amb un total de 10 voluntaris (4 d'ells amb motxilles d'aigua) han participat en al castell de focs de la festa major d'Argentona, sense haver de destacar cap tipus d'incidència.

 

Festa Major d'Argentona - Correfoc

Dilluns, 3 d'Agost de 2009

 

Un any més els voluntaris de l'ADF Serra de Marina han col·laborat amb equips de primera actuació en extinció d'incendis al correfoc que es fa per la festa major de la vila. Hi van participar un total de 5 voluntaris i el vehicle Marina 400 sense haver de destacar cap tipus d'incidència.

Festa Major de Mataró - Tronada fi de festa

Dimecres, 29 de Juliol de 2009

 

Voluntaris de l'ADF Serra de Marina han col·laborat a la tronada final de la festa major. Hi van participar un total de 3 voluntaris amb el vehicle Marina 400, no s'ha de destacar cap tipus d'incidència.

Condol per la mort dels bombers GRAF als Ports

Diumenge, 26 de Juliol de 2009

L'ADF Serra de Marina vol expressar el seu condol als familiars dels cinc bombers GRAF morts en acte de servei a l'incendi de Ponts a Horta de Sant Joan.

 

Festa Major de Mataró - Correfoc

Divendres, 24 de Juliol de 2009

 

Voluntaris de l'ADF Serra de Marina han col·laborat al correfoc de la festa major de la ciutat. Hi van participar un total de 5 voluntaris i els vehicles Marina 400 i Marina 401, no s'ha de destacar cap tipus d'incidència.

Risc molt alt d'incendi forestal al Maresme i Vallès Or.

Dijous, 23 de Juliol de 2009

 

Atenció, des del dimecres 22 al diumenge 2 d'agost, i a causa de les dures condicions ambientals, els Departaments de Medi Ambient i Habitatge i Interior de la Generalitat de Catalunya ens han informat que hi ha molt alt risc d'incendi a les nostres comarques i a totes les que ens envolten, i el risc és extrem a la part del nord de Tordera i la Selva Marítima.

 

A més d'anular-se tots els permisos de fer foc i de treballs que generin restes vegetals, es necessari que el voluntariat de les ADF estigui disponible per si s'hagués d'actuar. Així mateix, cal informar a la població que en cas d'observar qualsevol columna de fum, que ho comuniquin immediatament al telèfon d'emergències, 112.

 

En aquest sentit, s'ha activat el Pla Alfa 2.

 

NIVELL ALFA 2:

 

Vigilància exclusiva d'incendis forestals Control de columnes de fum a terrenys forestals i a terrenys no forestals a menys de 500 m de zones forestals. Identificació de l'autor del foc. Fer-lo apagar. Excepte les autoritzacions excepcionals. Control de llocs predeterminats d'especial risc. Control de circulació de vehicles per zones forestals predeterminades. Posada en servei de punts de guaita estratègics i predeterminats. Control d'abocadors predeterminats.

 

Notícies relacionades: capgròs

Foc forestal a Mataró

Dilluns, 13 de Juliol de 2009

 

A les 19:30h personal del PVI divisa una columna de fum a prop del poligon industrial de Vallveric. Es desplaçen a la zona 2 camions de bombers Mataró, 1 camió de bombers Arenys i l'helicopter bombarder del corredor. Extenció cremada: 200 m de pinaça i canyer.

 

Veure notícia a tvm:

Mataró amb la prevenció i extinció d'incendis forestals

Dilluns, 13 de juliol de 2009

L'ADF Serra de Marina surt a tots els medis de comunicació locals.

 

Aquest matí l’Ajuntament de Mataró ha presentat els efectius i recursos en prevenció i extinció d’incendis forestals, on l'alcalde aprofita per demanar la col·laboració cívica per un estiu sense focs. Desde les ADF es recorda que s'ha d'estar sempre alerta.

 

Aquí podem trobar la notícia redactada pels diferents medis de comunicació:

 

Foc agrícola a la Roca del Vallès

Divendres, 3 de Juliol de 2009

 

La unitat 83 del PVI divisa una columna de fum a la carretera de Valdoriolf Km 1800. Es desplaçen a la zona 5 camions de bombers, l'helicopter bombarder i ADF marina 404. extensió cremada: 0,5 Ha de camp de collita.

Foc forestal a Montornés del Vallès

Dijous, 2 de Juliol de 2009

 

La unitat 83 del PVI divisa una columna de fum a la urbanització Gran Bosquerons. Es desplaçen a la zona varis camions de bombers Granollers, Mollet i Badalona, 1 unitat aerea de comandància, l'helicopter bombarder i ADF marina 404 juntament amb marina 10. extensió cremada: 1 Ha de sotabosc i pi.
 
Vídeo del bombarder treballant:

Foc agrícola a Vilanova del Vallès

Dimecres, 1 de Juliol de 2009

 

La unitat 83 del PVI divisa una columna de fum a Vilanova del Vallès. Es desplaçen a la zona 4 camions de bombers i ADF marina 404. extensió cremada: 4 Ha de rostolls.

Balanç de la Revetlla de Sant Joan

Dimecres, 24 de Juny de 2009

 

Aquesta nit de Sant Joan ha estat una de les mes tranquil·les dels darrers anys.

 

Tot i així cal destacar la intervenció de Marina 400 amb tres voluntaris en un foc de vegetació a una casa de nucli urbà a Argentona, crema un cupré de grans dimensions i una tanca de bruc, on es va desplaçar més tard un camió de Bombers per acabar de rematar. I l'actuació de Marina 401 amb dos voluntaris en un foc de contenidor de vidre també a la vila d'Argentona.

 

A l'endemà, el dia de Sant Joan, hi van haver dues sortides més. Als voltants de les 15:00h es divisa una columna de fum a l'alçada d'Alella, sent confirmada com incendi forestal, al lloc es van desplaçar 6 camions de bombers, epaf i ADF de la Conrreria i Marina 404, aquest incendi va arrasar 1 hectàrea i mitja als entorns de la urbanització Alella Parc . I després, als voltants de les 18:30h, van cremar uns contenidors a Dosrius, al polígon industrial del Cementeri, intervenint un camió de Bombers y Marina 403.

2009 Revetlles amb precaució

Dissabte, 20 de Juny de 2009

 

A la nit de Sant Joan s’incrementa de manera important el risc de foc forestal, per l’encesa de les fogueres i per la ignició que poden provocar els petards i els coets llançats de manera inadequada.

 

Llegir mes

 

Descarrega el díptic informatiu

Pràctiques i simulacre d'incendi forestal

Dissabte, 13 de juny de 2009

 

S'han fet les pràctiques i simulacre en extinció d'incendi forestal pels voluntaris de l'ADF Serra de Marina a Canyamars.

Pla de vigilància contra Incendis Forestals (PVI)

Dimecres, 10 de juny de 2009

 

A començat el Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI) de la província de Barcelona. Aquest és el conjunt d'accions informatives, dissuasòries i d'anticipació, dirigides a evitar l'inici dels incendis forestals. També està operatiu Control Maresme. Les unitats funcionaran del 10 de juny al 2 de setembre.

 
Zones de vigilància al MARESME:

(Codi unitat - Nom de la ruta)

75 Sant Andreu de Llavaneres / Caldes d'Estrac / St. Vicenç de Montalt / Arenys de Munt / Sant Iscle de Vallalta

76 Malgrat de Mar / Santa Susanna / Palafolls

77 Sant Pol de Mar / Canet de Mar / Sant Cebrià de Vallalta / Pineda de Mar / Calella

78 Fogars de la Selva

79 Dosrius / Argentona

82 Tordera

83 La Roca del Vallès / Vilanova del Vallès

84 Vallromanes / Vilassar de Dalt / Alella / Cabrils

135 Santa Maria de Martorelles / Martorelles / Sant Fost de Campsentelles / Montornès del Vallès

La Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona posen en marxa la campanya publicitària contra els incendis forestals, FOC ZERO

Dilluns 9 de juny, es posa en marxa la difusió de la campanya publicitària La campanya, fruit de la col·laboració entre el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, el Departament de Medi Ambient i Habitatge i la Diputació de Barcelona, ha tingut un cost de 900.000€.

 

Els bons resultats de la campanya publicitària del 2007, fan mantenir i insistir en l’eslògan FOC ZERO, en què es vol recordar que amb l’estiu arriba també la temporada de màxim risc d’incendi forestal Un any més, i amb l’arribada de l’estiu en què el risc d’incendi forestal és més elevat, comença la campanya publicitària contra els incendis forestals, FOC ZERO. A partir de demà dilluns 9 de juny, i durant els mesos estivals, es farà difusió de la campanya a travès d’espots de televisió, falques de ràdio, opis i insercions en premsa.

 

La Generalitat de Catalunya, a través dels Departaments d’Interior, Relacions Institucionals i Participació i de Medi Ambient i Habitatge, juntament amb la Diputació de Barcelona, col·laboren en aquesta campanya que, com la del 2007, té per eslògan “FOC ZERO”.

 

L’any passat, la campanya va tenir molt bona acollida entre la població, un dels principals objectius que es volien assolir. És per això que, enguany, la campanya insisteix en els mateixos objectius: recordar als ciutadans quines poden ser les conseqüències d’un incendi forestal sobre la vegetació, sobre els ecosistemes dels nostres boscos i sobre l’activitat humana.

 

En la campanya d’aquest any, s’inclouen imatges d’urbanitzacions envoltades de bosc, un escenari característic del nostre país i que preocupa i condiciona a la prevenció i l’extinció dels incendis forestals.

 

Finalment, la campanya publicitària torna a recordar el telèfon únic d’emergències, el 112, el telèfon al que cal trucar en cas d’incendi.

 

La difusió de la campanya publicitària té un cost de 900.000 euros que han estat aportats, a parts iguals (de 300.000 euros cadascuna), pel Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, i per la Diputació de Barcelona.

 

Si algun mitjà de comunicació vol una mostra de la falca de ràdio, cal que es posi en contacte amb l’oficina de premsa d’Emergències.

 

Cerdanyola del Vallès, 8 de juny de 2008

 

Web de la campanya: FOC ZERO

Curs de primers auxilis - ADF Maresme Aprèn 2009

Dissabte, 6 de Juny de 2009

 

Un any més s'ha realitzat el curs "cop de calor – 1ers auxilis" dintre del pla de formació del voluntariat de les ADF.

 

 

El temari del curs consta en una part teòrica (Cops, talls, picades, intoxicació per fum, cremades i primers auxilis en general) i una part de realització de pràctiques.

 

Veure document de la convocatòria 

Agraïments per la col·laboració de les ADF a la Challenge

Diumenge, 24 de Maig de 2009

Quins voluntaris i voluntàries que tenim a les ADF!

 

És un orgull treballar amb aquests 120 homes i dones de les ADF del Maresme, Vallès Oriental i la Selva. Quina garantia que tenim de feina ben feta i seguretat. Han sabut aguantar amb escreix l'estrés i la pressió d'una activitat com aquesta. Quan tinguem una gran intervenció al bosc, segur que podem estar a l'alçada. Ara que ja estem a punt d'acabar, en nom de la FADFM i les vostres ADF us volem donar les gràcies. I gràcies a les vostres famílies per deixar-nos als vostres companys, pares i fills. Gràcies a tots i totes. Heu aconseguit que les ADF estessim a l'alçada d'una operació que no era fàcil. Hem demostrat una altra vegada que som un gran equip amb unes grans persones, del tot responsables i eficients. Gràcies.

 

L’ADF Serra de Marina va col·laborar amb el I Mig Challenge Costa de Barcelona-Maresme amb quatre vehicles i 9 voluntaris, des de les 4:30h de la matinada fins a les 14:00h de la tarda.

 

Noticies relacionades:La Challenge tallarà la N-II i farà gratuïta la C-32 durant nou hores (Capgròs)

Col·laboració en la XXI Tordera-Mataró

Dissabte, 23 de Maig de 2009

Nova edició de la travessa Tordera-Mataró organitzada pel C.A. Laietània. Es tracta d'una travessa o caminada de caire no competitiu, amb dos recorreguts possibles, un a peu de 44 Km i un altre per fer en bicicleta de 59 Km.

 

Un any més, voluntaris de l'ADF han donat suport com a vehicle escombra al llarg de la travessa, i també han fet tasques de vigilància i control a l'hora de fer el foc per l'esmorçar dels participants.

XX Trobada d'ADF de Catalunya

Diumenge, 10 de Maig de 2009


Aquest any s'ha celebrat la vintena edició de la trobada d'ADF de Catalunya, fent servir com a punt de trobada la vila de Guissona, i com a anfitriones les ADF de la Segarra i el Solsonès.

 

Amb un récord d'assistència de 1350 persones i un dia molt solejat, es varen poder realitzar totes les visites, demostracions, passejades i d'altres activitats previstes en un hambient de germanor que caracteritza les ADF.

 

El lloc, el dinar, els sorteigs i obsequis varen aconseguir acabar d'arrodonir un dia per emmarcar.

Dia internacional del combatent d'incendis forestals

Dilluns, 4 de Maig de 2009 


Dia de recolzament a totes aquelles persones que combaten els incendis forestals arreu del món.

 

llegir mes

Versión para imprimir | Mapa del sitio
Premi Rossend Montané 2004

© ADF Serra de Marina