Notícies 2015

Es posa en marxa el dispositiu PVI

Diumenge, 14 de juny de 2015

Aquest cap de setmana, com cada any en aquestes dates, s'ha posat en marxa el dispositiu de Prevenció i Vigilància contra Incendis forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona conjuntament amb els ajuntaments i les ADF.

 

Control Maresme està ubicat al parc de bombers Mataró i fa d'enllaç entre els informadors del PVI, els guaites situats a les torres de vigia als parcs naturals i totes les ADF de la Federació d'ADF del Maresme i S.E. del Vallès Oriental.

 

El PVI utilitza la xarxa de radiocomunicacions de les ADF del Maresme i el control està físicament instal·lat a la mateixa sala de l'operador dels bombers de Mataró, arribant així a la màxima eficiència en la gestió dels incendis de la comarca.

 

Els informadors PVI vetllen per qualsevol indici de foc forestal, i informen a la població del perill d'incendi i la prohibició de fer foc.

 

Les ADF obtenim amb el PVI una ràpida detecció, comunicació i intervenció en cas de foc forestal al territori, sempre coordinats amb els Agents Rurals i a les ordres dels bombers de la Generalitat.

 

El 15 de març comença la prohibició de fer foc a les zones forestals

Dissabte, 14 de març de 2015

Del 15 de març al 15 d’octubre resta prohibit encendre qualsevol tipus de foc en terreny forestal, arbrat o no i en la franja de 500 metres que els envolta.   

No obstant, es poden sol·licitar autoritzacions excepcionals per a la realització de diverses activitats, com crema de restes agrícoles i/o forestals, per focs recreatius i festes tradicionals.  

Les persones que hagin de fer foc presentaran la seva sol·licitud amb indicació del motiu i del lloc on s’ha de fer a l’ajuntament, per tal que aquest doni el seu vist-i-plau i les traslladi al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat. 


Les cremes de brancatge i restes vegetals procedents de treballs agrícoles es poden sol·licitar a través dels ajuntaments. Es recorda que és prohibeix cremar qualsevol tipus de residu i que cal gestionar-los a través de les deixalleries.

 

Font: DAAM

Versión para imprimir | Mapa del sitio
Premi Rossend Montané 2004

© ADF Serra de Marina